Onderstaande werkgevers maakten reeds kennis met de werkwijze van Bureau Van Zimmeren. Lees over hun ervaringen.

Hoofd HRM
“Na de Reflectiegesprekken met Bureau Van Zimmeren merkten wij dat onze medewerkers er direct anders en positiever bij liepen waardoor ze beter de weg weten te vinden naar teamleiders om hen om hulp te vragen bij (persoonlijke) problemen. Het verzuim is gedaald van 4,3% naar 3,0%. De investering in Bureau Van Zimmeren heeft ons veel geld bespaard!”

Directeur Speciaal Basisonderwijs
“Als directrice vind ik het belangrijk dat collega’s optimaal kunnen werken en goed in hun vel zitten. Voor sommige collega’s is het echter moeilijk om de goede balans te vinden in werk en privé, waardoor hun (duurzame) inzetbaarheid onder druk kwam te staan. Het ziekteverzuim steeg en ik ben op zoek gegaan naar preventieve maatregelen. Bureau Van Zimmeren is voor mij de geschikte partner. Hun visie spreekt mij aan.

Al onze medewerkers zijn in gesprek gegaan met Bureau van Zimmeren. De reacties na afloop liepen uiteen van “fijn, prettig, goed” tot “het kwam op het juiste moment, heel fijn, dit had ik nodig, dit gun ik mezelf.” Collega’s hebben door deze gesprekken opnieuw ervaren dat hun eigen gedrag in het vinden en vasthouden van de juiste balans erg belangrijk is. Ik bemerk dat medewerkers nu eerder aangeven dat ze ergens tegenaan lopen en hulp vragen. Het verzuim is gedaald van 11% naar 4%, waarmee we de investering ruimschoots hebben terugverdiend.

Voor de organisatie zijn na afloop eveneens aandachtspunten genoemd, die we oppakken om te zorgen dat iedereen in zijn kracht zit. Ik ben erg blij met Bureau Van Zimmeren!!”

Vervangingsfonds primair onderwijs
“Zo intensief preventief te werk gaan zoals Bureau Van Zimmeren doet wordt als vernieuwend ervaren. Doordat de Reflectiegesprekken praktisch, bruikbaar en generiek toepasbaar zijn is er sprake van een uitvoeringsgerichte aanpak.”

Teamleider
“Het Reflectiegesprek heb ik als zeer prettig ervaren. Het heeft me geleerd dat, als ik fysiek of anderszins problemen krijg, ik wel tijdig aan de bel moet trekken. Naar de medewerkers in mijn team heb ik aangegeven dat het echt zinvol is om een Reflectiegesprek aan te gaan.”

Manager
“Ik heb het Reflectiegesprek als zeer prettig ervaren. Het was fijn om te horen dat de indruk die ik zelf heb, namelijk dat ik wel goed in mijn vel zit en er niet direct grote risico’s zijn waar ik mee aan de slag moet, klopt.”

Medewerker
“Het Reflectiegesprek was voor mij als het ware een wake-up call. Ik ervaar veel stress en mijn omgeving zegt al langer dat ik niet zo hard moet werken, maar daar kon ik niets mee. Bureau Van Zimmeren legde de vinger op de zere plek en maakte me bewust dat ik al een tijd op het randje balanceerde. Ik heb geluk dat ik dit gesprek heb gehad en adequate begeleiding heb gekregen, anders was ik nu ziek geweest.”