Onderstaande personen kregen ondersteuning en begeleiding van Bureau Van Zimmeren. Lees over hun ervaringen.

Agnes, 48 jaar
“Begeleiding door Bureau van Zimmeren betekende voor mij dat ik opnieuw leerde zorgen voor mijzelf. Ik ben me er nu van bewust dat ik er ook voor de ander kan zijn als ik eerst rekening hou met mijn eigen gevoel en verlangens. Dat het goed is mijn grenzen en mogelijkheden aan te geven zonder mezelf daarbij af te vragen of ik de ander daardoor tekort doe of wat de ander er wel niet van denkt.”

Evert, 40 jaar
“Ik ben in gesprek gekomen met Leon, omdat ik halve dagen werkte door weinig energie. Ik heb 3x een burn-out gehad en was nu bang voor herhaling.

In mijn gesprek ging Leon met mij op zoek naar mijn lek: waar raakte ik energie kwijt? Hij deed dit door vragen te stellen over hoe ik in het leven sta en of er nog zaken waren waaraan ik kon werken. Gaandeweg boog hij dit om naar mijn dromen. Hierin ontdekte ik dat ik me niet liet leiden door wat ik graag zou willen, maar meer door mijn angst voor een terugval in een burn-out. Ik had mijn werk daarop afgestemd, waardoor er weinig uitdaging in zat en dat zocht ik dan weer in het contact met leerlingen.

Leon liet zien dat ik ook leeg raak als ik weinig uitdaging heb in mijn werk. Hij zette mij op het spoor van mijn dromen en daarmee aan de slag te gaan: ze te onderzoeken en te delen. Ik ontdekte dat dit mij energie oplevert en dat ik weer zin heb om te ondernemen. Leon wist mij in het gesprek zo te sturen dat ik mijn eigen blokkades ontdekte en mogelijkheden zag om daarin aan het werk te gaan.”

Edith, 37 jaar
“Mijn werkgever bood mij de mogelijkheid aan om een aantal gesprekken te hebben met Patrice. Ik heb mijn begeleidingstraject als zeer positief ervaren. We zijn steeds ingegaan op waar mijn gevoel heen ging, daardoor sloot het naadloos aan op mijn behoefte. Ik heb er profijt van in meerdere situaties, zowel in werk als privé. Een aanrader voor een ieder die aan de slag wil met zijn eigen ik.”

Erwin, 22 jaar
“Ik zat eigenlijk best met wat problemen, maar dacht dat het ook wel vanzelf over zou gaan. Het Reflectiegesprek bij Bureau Van Zimmeren gaf geen mogelijkheid voor uitvluchten meer en daar was ik uiteindelijk heel blij mee. Het gaf rust om erover te praten en hierin serieus genomen te worden. Samen konden we een perspectief schetsen, zodat ik met wat handvatten de deur uit ging. Ik heb eindelijk knopen doorgehakt.”

Peter, 46, jaar
“Het Reflectiegesprek was voor mij als het ware een wake-up call. Ik ervaar veel stress en mijn omgeving zegt al langer dat ik niet zo hard moet werken, maar daar kon ik niets mee. Bureau Van Zimmeren legde de vinger op de zere plek en maakte me bewust dat ik al een tijd op het randje balanceerde. Ik heb geluk dat ik dit gesprek heb gehad en adequate begeleiding heb gekregen, anders was ik nu ziek geweest.”

Jan, 58 jaar 
“Het Reflectiegesprek is een plezierige bevestiging geweest van dat het goed met me gaat.”

David, 34 jaar
“Ik was blij met het Reflectiegesprek. Ik zat in een lastige privésituatie die een behoorlijke aanslag was geworden op mijn gemoed en energie. Gesprekken met een psycholoog losten voor mijn gevoel niets op. Bij Patrice van Zimmeren vond ik een serieus luisterend oor en een scherpe blik, zodat ik na het gesprek al heel anders naar buiten ging. Ik had het gevoel dat er weer perspectief zou komen. Verdere begeleiding door haar heeft uiteindelijk voorkomen dat ik ziek thuis zou zijn komen te zitten.”